Ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ εφαρμόζει λύσεις Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης της Retail@Link

Αθήνα, Ιούνιος 2016.

Ο ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ (ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ), επέλεξε τις λύσεις Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης της Retail@Link (όμιλος Entersoft) για την ηλεκτρονική διασύνδεση με τους προμηθευτές του και την ασφαλή και αυτοματοποιημένη ανταλλαγή ηλεκτρονικών παραστατικών με αμοιβαίο όφελος.

Ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ, ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους στην αγορά των Φαρμακευτικών Αποθηκών συνεργάζεται με τη Retail@Link, τον καινοτόμο πάροχο Software as a Service λύσεων Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος επέλεξε τη λύση R@L eInvoicing EDI για την αυτόματη ανταλλαγή παραστατικών από ERP σε ERP, χωρίς την ανάγκη χειροκίνητης καταχώρισης. Στοχεύοντας στη διεύρυνση  του κοινού-οφέλους στις συνεργασίες του, ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ συνδυάζει επίσης την παραλαβή EDI παραστατικών, με την αποδοχή άυλων-ηλεκτρονικών παραστατικών από τους προμηθευτές του, με στόχο τη μείωση του κόστους τους περισσότερο από 50%, σε σύγκριση με τη χάρτινη έκδοση – αποστολή & καταχώριση.  Μέσα από την ηλεκτρονική αποστολή παραστατικών (από τις Φαρμακευτικές εταιρείες) και την αυτόματη καταχώριση (στον ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ), τα συνεργαζόμενα μέρη μπορούν να μειώνουν αμφίδρομα εκτός από το κόστος και το χρόνο διεκπεραίωσης της λειτουργίας, η οποία μπορεί να αποσπά περισσότερο από 4’ ανά συναλλαγή-παραστατικό.

Ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ ιδρύθηκε το 1980 από 30 πρωτοπόρους φαρμακοποιούς με στόχο την ανάπτυξη μιας ηγετικής δύναμης στο χώρο της εμπορίας και διακίνησης φαρμακευτικών –παραφαρμακευτικών προϊόντων. Σήμερα προσφέρει ένα ευρύτατο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών αποθήκευσης – διανομής, μηχανογράφησης και εξυπηρέτησης, κατέχοντας ηγετική θέση στον κλάδο και καινοτομώντας τεχνολογικά με στόχο τη διαρκή εξέλιξη και αναβάθμιση της αλυσίδας αξίας του φαρμάκου.

Όπως δηλώνει ο κ. Θανάσης Μουχτής, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ: «Έχοντας διαπιστώσει τα οφέλη που έχουν σημειωθεί στην αγορά από την Ηλεκτρονική Διασύνδεση στις λειτουργίες τιμολόγησης, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τη Retail@Link,  με στόχο να αξιοποιήσουμε την εμπειρία και το συνδεδεμένο δίκτυο επιχειρήσεων στο eInvoicing. Επιδιωκόμενος στόχος μας, είναι να μειώσουμε συνολικά το κόστος στις συνεργασίες μας, μέσα από τη σταδιακή κατάργηση του χαρτιού στην αποστολή και του διαχειριστικού χρόνου στην καταχώριση.»